In for the people

Работа в TBI Info

Лице на тримесечието: Даниела Илиева

Даниела Илиева е магистър по „Управление на човешките ресурси“ и съвсем естествено заема позицията на специалист човешки ресурси в TBI Info. Дани е част от компанията вече 5 години, а през 2017 година спечели и отличието „Лице на TBI Info“ за първото тримесечие на годината. Как вижда пътя си досега в TBI Infо, научете от краткото й блицинтервю:

1. Какво за теб е TBI Info?

TBI Info сложи старт на професионалната ми кариера в сферата на човешките ресурси. Благодарна съм за шанса, който ми бе даден, и за това, че направих първите си стъпки именно тук – в позитивна среда без напрежение, в която си свободен да избираш сам как да се справяш със задачите си и да проявяваш креативност и инициатива.

2. От колко време си част от „Фамилията на TBI Info“?

Почти 5 години.

3. Какво научи за това време?

Научих, че всеки един от нас сам е отговорен за успеха си. Разбрах, че ролята ми като HR е много важна и ценна, особено за разпознаване, привличане и развиване на точните хора, които да изградят и да поддържат добър екипен дух, защото той е може би най-голямата сила, която ни задържа в компанията.  И една мъдра HR сентенция, за която разбрах наскоро:

Какво прави един HR, след като се пенсионира?

– Пак нищо. 😊

4. Кое е най-забавното нещо, което ти се е случвало във фирмата?

При нас всеки човек има с какво да ти е забавен, противно на схващането, че ИТ специалистите са темерути. Всяка ситуация може да се превърне в  забавна, но едно от нещата, които ме разсмиват искрено, са „петъчните постове“ във Фейсбук групата ни.

5. Имаш ли си фирмен прякор? Ако да, какъв е той? Ако не, какъв би искал да бъде?

Не, но след 5 години тук, е крайно време да ми измислят. Отворена съм за предложения от Любо-„Сървъра“ (да не използвам по-разпространения прякор), Васко-„Малкия“, „Прелест“-Станкова и всички останали.

6. Според теб, кое е най-важното качество, което трябва да притежаваш, за да си част от семейството на TBI Info?

Позитивизъм, инициативност и грижа за другите.