Юлиян Маслянков на Пети банково-финансов форум: Четвъртата индустриална революция се движи от крайния потребител, а не от големия бизнес

„Четвъртата индустриална революция е първата, която се движи от крайния потребител, а не от големия бизнес.“, заяви Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на Sirma InsurTech и HRM Solutions по време на Петия банково-финансов форум „Бъдещето на парите“, организиран от списание „Мениджър“, в Интер Експо Център, гр. София, на 20 октомври 2022 г.

Маслянков участва в дискусионния панел „Технологичното състезание на парите“, където заедно с Виктор Стоянов, директор Алтернативни канали на УниКредит Булбанк и Благовест Караджов, управител на Iuvo Bulgaria дискутира горещите технологични теми:

„Възприемането на финтех услугите от потребителите и ефектът върху банките“, „No Code революцията за дигитализация в банките“, „Незабавните преводи и мобилните плащания – настигат ли банките финтех приложенията“ и „Силата на данните. Как да се предлагат точните финансови продукти, в точното време, на точното място и на точните потребители.“.

 

Маслянков разкри на присъстващите как могат да стимулират бизнес иновациите и растежа на банковите институции, използвайки подхода „без код“, на глобалната индустриална компания за low-code/no-code CRM системи и управление на бизнес процеси Creatio:

„Светът на финансите все повече се върти около „скоростта“ на изпълнение на процесите и това идва от потребителя, който притежава средството, с което може да изисква да има висока скорост, а именно смартфон устройствата. Бизнес софтуерът в една организация като банката, трябва да предоставя възможност на компанията да може бързо и адекватно да променя и настройва процеси, така че да отговаря своевременно и максимално адекватно на изискванията на клиента.

Съвременните технологии като low-code и no-code решението на Creatio, позволяват промените на тези процеси да се извършват бързо, а не с месеци и години. Създават се с лекота нови процеси, без нуждата екипите, които ги изграждат, да са програмисти или със специални ИТ умения. Така процесите могат бързо да стигнат до пазара и до крайния потребител, да бъдат тествани в реална среда и при нужда да се променят или да се добавят функционалности.“

На събитието присъстваха представители на финансови институции, технологични компании, консултанти, застрахователи и специалисти от света на финансите.

Sirma InsurTech е единствен сертифициран партньор за България на глобалната компания за low-code/no-code CRM системи и решения за автоматизиране и управление на бизнес процеси „Creatio“. Ако искате да научите повече за low-code/no-code решението на Creatio, с което всяка бизнес идея може да бъде автоматизирана за минути, може да се свържете с нас през формата за контакт на сайта, на телефон +359 888 313 005 или office@sirmainsurtech.com.